30 september 2017
14:00

Karlslunds IF HFK

Referat: IFK Aspudden-Tellus - Karlslunds IF HFK

Dagens match mot IFK Aspudden-Tellus slutar med en 2-1-seger för Karlslunds IF HFK efter mål av Simon Amin och Adam Molin. Segern innebär att laget blir minst tvåa i serien, vilket alltså innebär kvalplats.

Karlslund kommer till matchen utan ett antal skadade och sjuka spelare som spelare som Zak Epplette, Laurie Bell, Jake Larsson, Pontus Nordström och Nabil Osman.

Karlslund gör en bra första halvlek där man dominerar bollinnehavet och har även de mesta och bästa målchanserna. I inledningen får Adam Molin ett bra läge där avslutet går utanför, och Sebastian Loyola Nydén får en dubbelchans med nick och retur men målvakten släpper inte bollen förbi sig.

Efter ca halvtimmen spelad sticker IFK upp i en omställning som till slut leder till en nick strax utanför Steffen Kraus målram, vilket också skulle bli IFKs bästa chans under matchen.

I den 38:e minuten spelar den alltid hårt arbetande anfallaren Adam Molin fram bollen fint till Simon Amin som centralt lägger bollen till rätta och strax utanför straffområdet klipper till bollen upp i vänstra hörnet, 0-1 till KIF!

0-1 står sig till halvtidsvilan.

Den andra halvleken går ner lite i bolltempo. KIF fortsätter dock att vara spelförande och får några bra chanser att utöka men 0-1 står sig en bit in i andra halvleken.

I den 76:e minuten ska dock KIF utöka sin ledning då det, i ombytta roller, är Amin som fint spelar fram Molin i djupled och som halvrundar målvakten till vänster i straffområdet och lägger in bollen i mål, 0-2 till KIF!

I matchens sista minut slarvar KIF och en IFK-spelare kommer fri mot Kraus och lyfter bollen i mål, 1-2.

Domaren blåser minuten senare av matchen och KIF tar därmed sin femte raka seger.

Kul att se Carl Ekstrand Hamrén och Linus Engwall som idag får chansen från start och båda tar chansen och gör det bra. Simon Amin och Adam Molin med en assist och ett mål vardera ska givetvis också nämnas. Dock är det många som gör det bra, i synnerhet under den första halvleken.